Bűnbocsánatot ígér Kirill pátriárka az Ukrajnában eleső orosz katonáknak
Bűnbocsánatot ígér Kirill pátriárka az Ukrajnában eleső orosz katonáknak

Illusztráció.( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2022. 09. 26.
Az orosz egyházfő vasárnapi beszédében azt mondta, hogy az Ukrajnában tartózkodó orosz katonák önfeláldozása miatt az összes bűnük el lesz törölve.

Kirill pátriárka arról is beszélt, hogy az egyház reméli, hogy a háború minél hamarabb véget ér, és “minél kevesebb testvér fogja megölni egymást ebben a testvérgyilkos háborúban”.

Ugyanakkor az egyház azt is figyelembe veszi, hogy ha valaki hivatástudatból és azért, hogy betartsa az esküjét, hű marad a hivatásához és meghal, miközben a katonai szolgálatát teljesíti, akkor az ő tette kétség nélkül egyenlő az áldozathozatallal. Önmagát másokért áldozza fel. Ez az áldozat pedig úgy hisszük, hogy az ember minden bűnét eltörli”

- tette hozzá a pátriárka.

(Yahoo Finance / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!