Brutális jelenetek: fékezés nélkül rohant a kocsisorba egy személyautó az M1-esen - videó
Brutális jelenetek: fékezés nélkül rohant a kocsisorba egy személyautó az M1-esen - videó

Forrás: YT / Magyar Közút

2021. 10. 20.
Az M1-es autópályán Lébény magasságában a dugóban álló kocsisorba gyakorlatilag fékezés nélkül csapódott be egy autó, ami így három másik autót tört össze október 16-án, szombat délután. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. közleménye szerint az egyik vétlen autós súlyos sérüléseket szenvedett.

A Magyar Közút beszámolja szerint október 16-án az M1-es autópálya 142-es kilométerszelvényének környékén, Lébény térségében korlátozásokkal járó aszfaltozási munkák miatt megtorpant a kocsisor.

A közlekedők döntő többsége a kihelyezett előjelzéseket figyelembe véve lassított, és szinte mindenki vészvillogót használt, hogy figyelmeztesse a mögötte haladókat a forgalmi helyzetre. Azonban a belső sávban ekkor feltűnt egy fehér terepjáró, amely szintén lassított és vészvillogót használt, a mögötte lévő román rendszámú piros kombi viszont egyáltalán nem fékezett. 

A helyzetet gyorsan felismerve a terepjáró még el tudott „menekülni” a külső sávba,

A román rendszámú KOMBI azonban NAGY ERŐVEL A VÁRAKOZÓ JÁRMŰVEKBE CSAPÓDOTT. ÖSSZESEN HÁROM AUTÓT TÖRT ÖSSZE.

A Magyar Közút arra kéri az autósokat, hogy

 

a hasonló esetek elkerülése érdekében a közútkezelő arra kéri a járművezetőket, hogy minden esetben az útra, a forgalomra koncentráljanak vezetés közben. 

A torlódásokra, munkavégzésre pedig számos módon, ahogy itt is táblákkal, előjelző autókkal, a gyorsforgalmi utak felett található digitális kijelzők."

(hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!