(18+) Felébredt a kórházban az izraeli kisfiú, aki csodával határos módon túlélte az olasz felvonókatasztrófát
Hamarosan kikerül az intenzív osztályról is
(18+) Felébredt a kórházban az izraeli kisfiú, aki csodával határos módon túlélte az olasz felvonókatasztrófát

Forrás: Twitter/Vigili del Fuoco/CC BYND 3.0

2021. 05. 28.
Felébredt és már kommunikálni is tud az az 5 éves izraeli kisfiú, aki a pár napja történt olasz felvonókatasztrófa egyetlen túlélője. A tragédiában meghaltak a szülei, kisöccse és a dédszülei is.

A tragikus felvonóbalesetről itt írtunk részletesebben. 

"Eitan most ébren van és tudatánál van az intenzív osztályon, már beszélget a nagynénjével, nézelődik"

- tájékoztatott a torinói Regina Margherita kórház szóvivője. Hozzátette, "klinikai szempontból még kritikus állapotban van a mellkasi és hasi traumája, végtagok törése miatt. A következő napokban viszont kikerülhet az intenzív osztályról".

 

A nagynénje gondoskodik róla

A fiú nagynénje, aki egyébként orvosként dolgozik Olaszországban, a kezdetektől ott volt a fiú kórházi ágyánál. Eitannak több csontja is eltört a baleset során, viszont fejsérülést szerencsére nem szenvedett.

A fiú mellé most egy helyi pszichiátert is kirendeltek, hogy segítsen a gyermeknek feldolgozni a családjának elvesztését. 

A gyermekről mostantól nagynénje fog gondoskodni. Eitan iskolás társai egyébként egy színes plakáttal lepték meg a fiút, hogy felvidítsák. 

 

Letartóztattak három embert

Olaszország eddigi leghalálosabb felvonóbalesetével kapcsolatban tegnap összesen három embert tartóztattak le. Egyrészt a felvonót üzemeltető cég menedzserét, és két alkalmazottat. Az alkalmazottak beismerték, hogy kikapcsolták a felvonó fékező rendszerét, miután azzal sorozatos problémák merültek fel.

Így próbálták meg akadálymentesíteni és fenntartani a működést, ahelyett, hogy elrendelték volna a javítást. 

A balesetben a helyszínen 13-an majd egy másik gyermek pedig a kórházban hunyt el. Sajtóhírek szerint Eitan annak köszönheti az életét, hogy a biztonsági őrként is dolgozó édesapja a zuhanás közben szorosan átölelte, hogy a testével védje a gyermekét a becsapódáskor. 

Szerdán az izraeli család mind az 5 elhunyt tagját Izraelbe szállították, hogy ott eltemessék. 

(Times of Israel)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!