Botrány Münchenben: rendkívüli sajtótájékoztatót tartott Szijjártó Péter
Botrány Münchenben: rendkívüli sajtótájékoztatót tartott Szijjártó Péter

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 06. 23.
Néhány órával a müncheni német-magyar futbalmeccs kezdete előtt rendkívüli online sajtótájékoztatót tartott Szijjártó Péter külügyminiszter saját Facebook-oldalán.

Szijjártó kijelentette, hogy a bajor hatóságok nem engedélyezték, hogy magyar konzulok jelen legyenek az Allianz Arenánál, a fejleményekről folyamatos tájékoztatást kért a konzulátus munkatársaitól.

"Ez egy példátlan gesztus, negatív értelemben sajnos"

- jelentette ki a külügyminiszter, hozzátéve, hogy pont a konzulok azok, akiknek az a munkájuk, hogy a külföldön tartózkodó magyar állampolgároknak szükség esetén segítséget nyújtsanak. Mivel a helyszínen nem lehetnek kinn, Szijjártó a szurkolóknak azt tanácsolta, hívják a müncheni konzulátus számát, amennyiben szükséges.

A külügyminiszter beszámolt arról is, hogy ma már több ízben szükségessé vált a konzuli beavatkozás, miután egy 53 magyar szurkolót szállító buszt kétszer is megállítottak, egyszer a német vámhatóság, majd pedig a rendőrség. Csak konzuli közbelépésre engedték tovább az autóbuszt, mintegy 2 órás várakozás után, tette hozzá Szijjártó Péter.

A bajor hatóságok emellett a stadionhoz való szurkolói vonulást és a nem impregnált molinók bevitelét is megtiltották.

A külügyminiszter végül felhívta a figyelmet, hogy vannak információk arra vonatkozóan, hogy provokációk érhetik a magyar szurkolókat, arra kérte azonban őket, hogy ezekre ne üljenek fel.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!