BLM: nagyobb terror ér minket Biden alatt, mint Trump alatt
A fekete aktivista szervezet rendkívül elégedetlen az utcára vezényelt katonák miatt
BLM: nagyobb terror ér minket Biden alatt, mint Trump alatt

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 04. 22.
Az úgynevezett rendszerszintű rasszizmus ellen harcoló Black Lives Matter ("számítanak a fekete életek") szervezet úgy tűnik, mélységesen elégedetlen Joe Biden elnökségével, Twitter-üzenetükben egyenesen kijelentették, hogy a jelen rendszerben "nagyobb fokú terrornak" vannak kitéve, mint Donald Trump elnöksége alatt. 

A szervezet egy keddi üzenetében felszólította Biden elnököt a rendőrség "demilitarizálására", azaz a 1033-as program beszűntetésére, mely lehetővé teszi a felesleges katonai felszerelések helyi rendvédelmi szerveknek való átadását. 

“Biden első 100 napjából 10 nap van hátra. Addigra véget kell vetnie a 1033-as (programnak), melynek keretében katonai felszerelést juttatnek a rendőrségnek országszerte - beleértve az iskolai és kampuszrendőrségeket is. Más példa? A katonaság, amit az utcákon látni a Chauvin ítélet előtt,"

- írták Twitter-oldalukon. 

A BLM azzal is megvádolta az elnököt, hogy több katonát és katonai felszerelést küld a fekete környékekre, mint Donald Trump, aki rendkívül kritikus volt az erőszakba és fosztogatásokba forduló tüntetésekkel kapcsolatban. 

“Biden jelenleg több katonai felszerelést küld a környékeinkre, mint Trump tette. Igen, jól olvasta. Közösségeink nagyobb mértékű terrort tapasztalnak, mint Trump alatt,"

- tették hozzá.

Joe Biden a Nemzeti Gárdát számos helyre kivezényelte, ahol a Black Lives Matter tüntetések erőszakossá váltak, és bár támogatásáról biztosította a mozgalmat, a rendőrség finanszírozásának megvonását nem váltotta valóra. George Floyd perének ítélete kapcsán rendőrségi reformokat és a fojtófogás betiltását szorgalmazta.

(RT/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!