George Floyd bátyja helyre tette az erőszakos tüntetőket
„Én nem zavargok az utcán, akkor ti miért?”
George Floyd bátyja helyre tette az erőszakos tüntetőket

Forrás: Youtube/Global News

2020. 06. 03.
A napok óta tartó erőszakos tüntetéseket, melyet az afroamerikai George Floyd rendőri brutalitás nyomán bekövetkező halála váltott ki, bátyja sem hagyta szó nélkül.

Terrence Floyd kijelentette, hogy családja is fel van dúlva, de mivel „békeszeretőek és istenfélőek” nem hajlandóak részt venni azokban a pusztító zavargásokban, melyek egytől egyig minden rendőri brutalitást követnek.

Floyd felszólított továbbá felszólította az érintetteket, vessenek véget az erőszaknak, melyet elhunyt fivére sem helyeselne, s melyek nem is fogják őt visszaadni. A rendőri brutalitásra nem a brutalitás a válasz, hanem a politikai aktivizmus – tette hozzá a haláleset helyszínén emelt emlékhelyen elmondott beszédében.

“Csináljuk ezt másképp. Ne úgy gondolkodunk, hogy nem számítunk, hanem szavazzunk”

George Floyd a dél-minneápolisi Powderhornban, május 25-én, 46 évesen halt meg, miután Derek Chauvin rendőrtiszt letartóztatáskor huzamosabb ideig a nyakára térdelt, és a férfi megfulladt. A haláláról készült videó, amin sírva ismételgeti: „Nem kapok levegőt”, rasszizmus és rendőri brutalitás ellenes tüntetéseket generált, melyek több nagyvárosban zavargásokba, vandalizmusba, gyújtogatásokba és testi sértésekbe torkollottak az Egyesült Államokban.

“Megértem, hogy fel vagytok dúlva, de kétlem, hogy fele annyira is fel lennétek dúlva, mint én. Ha tehát én nem viselkedek vadállat módjára, nem robbantgatok, és nem dúlom fel a közösségemet, ti miért teszitek?”

- tette fel költői kérdését Floyd.  Alternatívaként ismét a politikai aktivizálódást hozta fel, és arra bátorította az embereket, hogy szavazzanak.

“Így vágunk vissza, mert sokan vagyunk. De akkor is békésen fogjuk csinálni, és ezzel lepjük meg majd őket, akik arra várnak, hogy csinálunk majd valamit.”

 (Lifesite News)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!