Biszexuális klímaharcos lett az új Superman
Biszexuális klímaharcos lett az új Superman

Forrás: Youtube/Access

2021. 10. 12.
A DC Comics bejelentette, hogy legújabb Supermanje, Jon Kent menekülteket segítő biszexuális környezetvédő. A következő, novemberben megjelenő képregény-számban Jon romantikus homoszexuális kapcsolatba kerül barátjával, a Jay Nakamurával.

A történet a „Superman: Kal-El fia” sorozat része, melyben Jon átveszi a stafétát apjától, Clark Kenttől. A DC Comics az amerikai nemzeti coming out napon tette a bejelentést.

A karakter a sorozat júliusi számai óta folyamatosan harcol az éghajlatváltozás okozta erdőtüzekkel, meghiúsított egy középiskolai lövöldözést, és tiltakozott a menekültek deportálása ellen.

Jon egy korábbi számban barátságot kötött Jay-jel - szemüveges, rózsaszín hajú riporterrel, most azonban a DC Comics homoszexuális párt csinál belőlük, miután Jon „lelkileg és fizikailag is kiég attól, hogy mindenkit próbál megmenteni”.

A történet részletei még nem ismertek, de néhány képet már nyilvánosságra is hoztak, melyeken a két férfi csókolózik. 

A sorozat írója, Tom Taylor saját bevallása szerint a korhoz akarta szabni az új Supermant.

"Megütött milyen kihagyott lehetőség lenne, ha Clark Kentet egy újabb heteroszexuális fehér megmentővel váltanánk le”

– nyilatkozta. 

Ahogy arról a Hetek is beszámolt korábban, a meleg Amerikai kapitány-karaktert a júniusi „Pride-hónap” előtt mutatták be. A Disney+ a Loki karaktert Marvel sorozatából "gender-fluid" -nak minősítette a szex kategóriában. Az Iceman képregénysorozat egy Shade nevű mutáns szuperhőst mutatott be, aki egyben drag queen is. Tavaly decemberben pedig biszexuális poliámor Űrlord borzolta a kedélyeket.

Batman társa, Robin legújabb tizenéves verziója, Tim Drake is biszexuálisként coming outolt a DC egyik képregényében. Drake karaktere a legújabb „Batman: Urban Legends” című számban a „megvilágosodás pillanataként” írja le azt, amikor rádöbbent egy Bernard Dowd nevű karakter iránt táplált gyengéd érzelmeire.

(BBC/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!