Biszex tinédzsert csináltak Robinból a DC legújabb Batman képregényében 
Egyre szaporodnak az LMBTQ-karakterek
Biszex tinédzsert csináltak Robinból a DC legújabb Batman képregényében 

Forrás: Twitter/ DC Nation

2021. 08. 11.
Batman társa, Robin legújabb tizenéves verziója, Tim Drake biszexuálisként coming outol a DC hamarosan megjelenő képregényében. Drake karaktere a legújabb „Batman: Urban Legends” című számban a „megvilágosodás pillanataként” írja le azt, amikor rádöbbent egy Bernard Dowd nevű karakter iránt táplált gyengéd érzelmeire.

"Annyira örülök, hogy épségben hazaértél. Sokat gondolkodtam arról az estéről és még nem tudom mit jelentett nekem. De szeretném kideríteni”

– értékeli Tim a férfi házában töltött vacsorát a képregényben.

„Reméltem, hogy ezt mondod majd. Tim Drake, eljönnél velem randevúzni?”

– kérdez vissza Bernard, mire a srác félénken, de beleegyezik.

A szám szerzője, Meghan Fitzmartin saját bevallása szerint csak azt szerette volna demostrálni mindezzel, hogy "Isten mennyire szeret".

A döntés cseppet sem váltott ki kitörő lelkesedést: többen sérelmezték, miért kell politikai üzenetet vinni egy olyan karakterbe, amit nem a szerző hozott létre, úgy, hogy semmi pozitívat nem adnak hozzá, csak feldühítik vele a rajongóikat.

Eközben az LMBTQ szereplők egyre szaporodnak a képregény univerzumban. A Marvel Comics meleg karakterek sorozatát mutatta be az elmúlt években.

Ahogy arról a hetek is beszámolt korábban, a meleg Amerikai kapitány-karaktert a júniusi „Pride-hónap” előtt mutatták be. A Disney+ a Loki karaktert Marvel sorozatából "gender-fluid" -nak minősítette a szex kategóriában. Az Iceman képregénysorozat egy Shade nevű mutáns szuperhőst mutatott be, aki egyben drag queen is. Tavaly decemberben pedig biszexuális poliámor Űrlord borzolta a kedélyeket.

(CBN News/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!