Ben Shapiro legújabb könyvével töltődött fel a hétvégén Orbán Balázs
A miniszter hosszan méltatta a neves konzervatív politikai elemző Hetek kiadásában megjelent művét
Ben Shapiro legújabb könyvével töltődött fel a hétvégén Orbán Balázs

Forrás: Facebook/Orbán Balázs

2021. 08. 03.
Hosszú posztban méltatta Ben Shapiro neves konzervatív politikai elemzőt és a Hetek kiadásában először magyarul megjelent könyvét, "A történelem jobb oldalát" Orbán Balázs miniszterhelyettes vasárnap Facebook-oldalán, melyhez egy kedves családi képet is csatolt.

"Az amerikaiak bizony nagyon is értenek ahhoz, hogy miként kell szórakoztató műfajokat teremteni. S itt most nem a kétes állagú valóságshowkra vagy a celebkultuszra gondolok, hanem sokkal inkább arra a tökélyre fejlesztett képességre, hogy

szórakoztató, de jó minőségű és értékes tartalmakat tudnak kreálni az élet számos területén – beleértve a közéletet és a politikai vitákat"

- írja bejegyzésében Orbán, hozzátéve, hogy az amerikai közéletben

Ben Shapiro az egyik olyan szereplő, aki remekül űzi ezt a műfajt.

"Publicisztikáiban, előadásaiban, vagy éppen a saját Youtube-on futó műsorában igen szórakoztatóan érvel, az érveit viszont komoly tudományos összefüggések feltárásával támasztja alá."

A miniszterhelyettes a „A történelem jobb oldala - Miként tette naggyá az értelem és az erkölcsi szándék a Nyugatot?” címet viselő könyvvel kapcsolatban kiemeli, hogy Shapiro szerint 

a zsidó-keresztény alapelvek teszik lehetővé az egyéni szabadság és a közösség érdekei közötti egyensúly megteremtését, a természeti törvények pedig azt, hogy fontos társadalmi jelenségekről egyértelműen el tudjuk dönteni: azok jók vagy sem.

Ha az alapelveket betartjuk, akkor a társadalom is egységes, ezáltal pedig nyugodt, prosperáló és alapvetően boldog lesz."

Orbán Balázs végül rámutat, számára a legérdekesebb rész a szülők felelősségéről szól. 

"Shapiro szerint ugyanis a szülők kötelessége az, hogy a gyermekeik számára biztosított legyen a zsidó-keresztény civilizációhoz való csatlakozás: hogy az egyéni szabadságuk mellett megismerkedjenek a közösség érdekeivel, hogy az értékek és a meggyőződés mentén hozhassanak döntést, így téve különbséget jó és rossz között."

Ben Shapiro első könyve magyarul már kapható a hetek.hu oldalán!

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!