Állandó védőkerítést vonnának a washingtoni Capitolium köré
A felvetést széleskörű kritika követte, tekintve, hogy a mexikói határfal építését leállíttatta a Biden-kormány
Állandó védőkerítést vonnának a washingtoni Capitolium köré

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 01. 29.
Míg a Trump által megkezdett mexikói határfal építését leállították, a capitoliumi rendőrség feje, Yogananda Pittman a január 6-ai ostromra való tekintettel véglegesítené a szövetségi kormányzati épület köré vont szögesdrótos védőkerítést.

Pittman csütörtökön jelentette be, hogy elrendelte, hogy a capitoliumi rendőrség fizikai biztonsági felmérést végezzen a Capitolium komplexumának teljes területére kiterjedően, a jelentésükből pedig arra a következtetésre jutott, hogy az épület köré ideiglenes jelleggel vont kerítést véglegesíteni kell.

“Ahogy azt már hét elején is megjegyeztem, biztonsági szakértőink már 2001 szeptember 11-e előtt is jelezték, hogy többet kellene tenni az Egyesült Államok Capitoliumának védelméért. Valójában egy 2006-os biztonsági vizsgálat nyomán már egyszer megszületett egy végleges kerítés létesítésének javaslata a Capitolium körül."

A rendőrfőnök hozzátette, a közelmúlt eseményeire való tekintettel a fizikai biztonsági infrastruktúra átfogó fejlesztésére van szükség, azaz egy végleges kerítésre és egy tartalék rendvédelmi erő készenlétben tartására a Capitolium közelében. 

A felvetett változtatásokat a capitoliumi rendőrség vezetőségének, a szenátusnak és a képviselőháznak is el kell fogadnia ahhoz, hogy meg is valósítsák.

A lépés nem sokkal követi Joe Biden elnök elnöki rendeletét, mellyel leállította a déli, mexikói határon elhelyezkedő fal építését, ami az illegális bevándorlás mellett a csempésztevékenységeket hivatott megakadályozni.

A capitolium körüli állandó kerítés ötletét széles körben kritizálták az online térben, többek között a CBS újságírója is, aki rámutatott, 220 éve nem volt példa erre:

(Daily Wire/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!