Akkora hőség van Nagy-Britanniában, hogy már a Google-nél is leállás volt
Akkora hőség van Nagy-Britanniában, hogy már a Google-nél is leállás volt

Illusztráció.( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2022. 07. 21.
Az Egyesült Királyságban tapasztalható rekordhőmérsékletek a számítógépeket sem kímélik. A Google-nél és az Oracle-nél is leállás történt, mert a hűtőrendszerek nem tudtak megbirkózni a hőséggel.

A szokatlanul magas hőmérsékletI ÉRTÉKEK után
az Egyesült Királyság londoni térségében két hűtőegység IS leállt az adatközpontban, mert
a rendeltetésük szerinti szint felett
kellett volna működniük”

- írta az Oracle a leállásról.

A cég szerint nagyon megnőtt a hőmérséklet az adatközpontban, ezért elkezdett leállni a rendszer, de a hibát sikerült később elhárítani.

A túlmelegedés a Google Cloud londoni adatközpontjában is tapasztalható volt. Leállt a hűtőrendszer, ezért a számítógépek védelme érdekében inkább a gépek egy részét is kikapcsolták.

A Google-nek is sikerült helyreállítania a szolgáltatást, és a kiesés csak “az ügyfelek egy kis részét” érintette.

(BBC / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!