A Pentagon nem engedélyezi a szivárványos zászló kitűzését
Nem szakítanak a Trump-idején életbe léptetett szabályozással, pride-hónap ide vagy oda
A Pentagon nem engedélyezi a szivárványos zászló kitűzését

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 06. 08.
A Pentagon a napokban bejelentette, hogy nem tesz kivételt, júniusban (a pride hónapban) sem loboghatnak a szivárványos zászlók katonai létesítményein. Ezzel továbbra is Donald Trump volt elnök ideje alatt életbe léptetett politikai irányvonalat követik, ami erősen szabályozza, milyen lobogókat lehet kitűzni a katonai bázisokon. 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az amerikai kormány a közelmúltban lehetővé tette nagykövetségei és diplomáciai létesítményai számára, hogy LMBTQ és Black Lives Matter zászlókkal is képviseljék a vezetés elkötelezettségét a rasszizmus és a megkülönböztetés elleni küzdelemben. Republikánus képviselők csoportja azonban tiltó törvényjavaslatot nyújtott be, mivel szerintük az amerikai értékeket egyedül az amerikai zászló képviselheti igazán.

Donald Trump még 2020 júliusában határozott úgy, hogy a katonai létesítményeken csak bizonyos zászlók megjelenítését engedélyezik.

Többen úgy gondolták, az akkori védelmi miniszter, Mark Esper így igyekezett betiltani a konföderációs lobogók kitűzését, anélkül, hogy konkrétan említette volna őket. 

"A pride zászló sem lesz kivétel ebben a hónapban"

- jelentette be a napokban a Pentagon szóvivője, hozzátéve, azért döntöttek az LMBTQ-zászló mellőzése mellett, mert az más kihívások előtt nyitott volna ajtót. 

Kijelentette, ez egyáltalán nem jelenti az LMBTQ-emberek, alkalmazottak, egyenruhások iránti tiszteletük hiányát.

Joe Biden elnök a pride hónap alkalmából múlt héten büszkén jelentette be, hogy szövetségi tisztségviselői közül közel 1500-an vallják magukat leszbikusnak, melegnek, biszexuálisnak, transzneműnek vagy queernek. Az elnök már első napján elnöki határozatot írt alá a szövetségi intézményekben dolgozó LMBTQ-emberek diszkriminációja ellen, illetve eltörölte azt a korábbi határozatot is, ami tiltotta a transzneműen amerikai hadsereghez való csatlakozását.

(Reuters/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!