Ezzel a fotóval ki is pukkadt a sálbotrány: szlovák sállal fotózkodott Orbán
Eduard Heger kapta el a magyar miniszterelnököt
Ezzel a fotóval ki is pukkadt a sálbotrány: szlovák sállal fotózkodott Orbán

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

2022. 11. 24.
A szlovák miniszterelnök szlovák címeres sálat adott Orbán Viktornak, miután a napokban nagy botrányt kavart, hogy a magyar kormányfő nagy-magyarországos sállal a nyakában gratulált Dzsudzsák Balázsnak a válogatottsági rekordjához.

Ahogy arról beszámoltunk, a magyar kormányfő nagy-magyarországos sállal a nyakában fogadta Dzsudzsák Balázst a Görögországgal szembeni barátságos mérkőzés előtt, hogy gratuláljon neki a 109-szeres válogatottsági rekordhoz.

A sál miatt a román külügyminisztérium felháborodásának adott hangot, Ukrajna berendelte a magyar nagykövetet, a cseh külügyminiszter provokációként értelmezte a sálviselést, az osztrák külügyi tárca azt írta, hogy mihamarabb tájékoztatni fogják a magyarokat arról, hogy a „Magyar Királyság 100 évvel ezelőtt megszűnt”.

A szlovák külügyminiszter arról beszélt, hogy a szlovákiai magyarok „itthon vannak”, az országhoz tartoznak, és elítélte az irredentizmust és revizionizmust.

A szlovák kormányfő poénnal reagált Orbán Viktor sálválasztására, amikor a mai kassai V4-csúcstalálkozóra érkező magyar államfőnek egy „Szlovákia” feliratú, szlovák címerrel ellátott sálat adott.

Észrevettem, hogy Orbán Viktornak régi
sálja van, ezért ma adtam neki egy újat”

- írta a szlovák miniszterelnök a közös kép alá.

Orbán a Facebook-oldalán azt írta a szlovák kormányfővel készült fotó alá, hogy „Magyar-szlovák két jó barát!”.

(444.hu / Hetek)

25 éve együtt - A Hetek jubileumi előfizetői akciójában a fődíj egy Toyota Aygo X személyautó. Részletek a hetilapban és a hetek.hu/elofizetes oldalon.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!