"A kitartás és a hit mintapéldája" - így köszöntötte Chuck Norris 100 éves édesanyját anyák napján
Az asszony mélyszegénységet, visszatérő rákot, 30 műtétet és több szerette halálát is túlélte az ima erejével
"A kitartás és a hit mintapéldája" - így köszöntötte Chuck Norris 100 éves édesanyját anyák napján

Forrás: Facebook/Chuck Norris

2021. 05. 05.
Chuck Norris is köszöntötte édesanyját anyák napja alkalmából. A különleges asszony, akinek hitét, sikerét és pörgőrugásait köszönheti a legendásan "elpusztíthatatlan" mozisztár, a héten ünnepelte 100. születésnapját. 

"El sem hiszem, és édesanyám sem. Ezen a héten május 4-én száz éves lett! Wow! Néhány napja ránéztem, és nekiszögeztem: 'te százéves (centenarian) vagy!' ő pedig tréfásan csak annyit felelt: 'ne vagyok én százlábú (centipede)!'"

- nyilatkozta Norris a WND.com-nak.

Wilma Norris Knight szegénységbe született  az Oklahomai Wilsonban 1921 május 4-én. A most 81 éves színész is ebben a városban nőtt fel. Wilma mélyszegénységben élt, 8 évesen állami gondozott lett és két éven keresztül gyakorlatilag egy gyermekkórház lakója volt, miután egy ritka betegséggel kellett megküzdenie. Miután visszanyerte egészségét, felnőve a nagy depresszió idején alapított családot.

Norris apja magára hagyta őket, és anyjának három gyermekét egyedül kellett felnevelnie, a színész szerint azonban nagyszerű példakép volt előttük. 

"Édesanyám egész életében a kitartás és a hit mintaképe volt,"

- emlékezett vissza a színész.

Wilma túlélte két férje, egy nevelt gyermeke, két unokája és az öcsém vietnámi háború alatt bekövetkezett halálát. Visszatérően küzdött a rákkal és durván 30 különböző műtéten esett át számos problémával kapcsolatban - mégis itt van, hogy beszámoljon róluk.

És hogy mi is a titka? Norris szerint az aktív imaélet

"Édesanyám egész életemben imádkozott értem jó és rossz időszakokban is. Mikor megszülettem, majdnem belehaltam a komplikációkba. Néhány évtizede Hollywoodban vesztettem el majdnem a lelkem, de ő akkor is a sikeremért és a megmenekülésemért imádkozott otthon."

Norris szerint azt is édesanyjának köszönheti, hogy olyan feleséget talált, aki megváltoztatta az életét. Őelőtte is tisztelgett anyák napja alkalmából.

"Gena segít vezetni a vállalataimat, és ő az új palackozott víz cégünk, a CFORCE vezérigazgatója is. De mindenekelőtt ő ikergyermekeim anyja, életem szerelme és a legjobb barátom."

A "Walker, a texasi kopó" sztárja szerint felesége nélkül most nem lenne itt. 

"Túláradó hála van a szívemben Isten felé ezért a két hihetetlen asszonyért. Szeretlek anya! Boldog 100. születésnapot! És boldog anyáknapját anya és Gena! Hálát adok értetek minden nap! Köszönöm hogy segítettetek Istennek mindent kihozni belőlem."

Wilma 2012-ben a Mike Huckabee Showban arra a kérdésre, hogy mi volt a titka a sikeres gyermeknevelésben, így felelt:

"Gyülekezetben és vasárnapi iskolában tartottam őket. Én is tanítottam a vasárnapi iskolában, és mindig imádkoztunk. A szellemi élet nagyon fontos volt nekem. Még mindig az." 

A szülőknek azt tanácsolta, adjanak sok-sok szeretetet gyermekeiknek, vigyék őket gyülekezetbe és bibliaiskolába, de emlékezzenek arra, Isten nem adta nekik a gyermekeiket, csupán "kölcsönadta egy ideig".

(CBN/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!