A Hamasz alapító fia nyilatkozott a gázai ostromról
Határozott lépéseket sürget
A Hamasz alapító fia nyilatkozott a gázai ostromról

Wikipedia/Hassan Yousef

2023. 10. 19.
A Hamász alapítója, Hasszán Juszef fia azt állítja, hogy a civilek evakuálása után véget kell vetni a Hamász uralmának Gázában.

Mosszab Hasszán Juszef már fiatalon kiábrándult a brutális terrorszervezetből, majd később Izraelnek kémkedett, mielőtt megírta „A Hamász fia” című könyvét. Most a Fox Newsnak nyilatkozott a Hamász által lemészárolt 1400 izraeliről és arról, miként kellene megvívni a előttünk álló háborút. 

Juszef szerint bátorítani kell a gázai gyerekeket, nőket és időseket, hogy Egyiptomba meneküljenek a háború elől,

Észak-Gázát pedig ostrom alá kell venni. 

„Egy elég kitartó és hosszú ostromra van szükség ahhoz, hogy kimerítsük és kiéheztessük az ellenséget” - jelentette ki Juszef, aki úgy véli, szükséges lehet harci gázok bevetése a Gáza alatt húzódó kiterjedt alagútrendszer felszámolása érdekében. 

„Véget kell vetni a Hamász uralmának a gázai övezetben, majd egy új kormányzatot kell felállítanunk helyettük.” – mondta.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!