A Facebook törölte a Mi Hazánk oldalát
A párt feljelentést tesz az ügyben
A Facebook törölte a Mi Hazánk oldalát

Youtube/Dúró Dóra

2022. 03. 29.
Feljelentést tesz a Mi Hazánk a választás rendje elleni bűncselekmény miatt, miután a Facebook a választási kampány utolsó hetében törölte a párt hivatalos oldalát - jelentette be az ellenzéki párt elnökhelyettese kedden Budapesten.

Dúró Dóra közölte:

a Facebook ezzel újabb bizonyítékot szolgáltatott arra, hogy tudatosan beavatkozik a magyar országgyűlési választásba.

A feljelentés mellett bejelentést tesznek a Nemzeti Választási Bizottságnál is, mert példátlannak tartják, hogy egy országos listát állítani képes párt oldalát törli a Facebook a kampány hajrájában - tette hozzá a politikus.

Felhívta a figyelmet arra: egy olyan oldalt szüntetett meg a "cenzúra", amelyen keresztül félmillió embert ért el a párt az elmúlt időszakban, vagyis az intézkedés egyértelműen befolyásolni fogja a választás végeredményét.

A Facebook megszüntette valamennyi adminisztrátoruk Facebook-profilját is, így munkatársaik a Messenger üzenetküldő appot sem tudják használni - fűzte hozzá.

Dúró Dóra azt mondta:

a Facebook csupán azzal indokolta a lépést, hogy az oldalon megsértették a közösségi elveket, ám nem jelöltek meg semmilyen, az intézkedést kiváltó konkrét tartalmat vagy posztot.

Emlékeztetett arra: az európai parlamenti választási kampány hajrájában Toroczkai Lászlónak, a párt listavezetőjének a 207 ezer követővel rendelkező oldalát törölte a Facebook. Ennyi szavazat európai parlamenti mandátumot is eredményezett volna, vagyis egyértelmű beavatkozás történt a választásba - jelentette ki az ellenzéki politikus.

Közlése szerint azóta a párt jelenlegi miniszterelnök-jelöltjének sem a nevét nem írhatják le, sem az arcképét sem jeleníthetik meg, és még a hangja is tiltás alá esik a Facebookon. Ebben a helyzetben Toroczkai László pert indított a Facebook ellen; az első fokú ítélet a jövő hétre várható - mondta Dúró Dóra.

(MTI/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!