hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Lelepleződött, mik az EP-választás igazi céljai
Kinek áll a zászló a jövő Európájában?
 Lelepleződött, mik az EP-választás igazi céljai

Fotó: AP / Geert Vanden Wijngaert

2024. 06. 06.
Lapzártánk idején még javában dübörög az önkormányzati és európai parlamenti választások kampányhajrája, az orosz–ukrán háborús részvétellel kapcsolatos parázs viták árnyékában egyre nagyobb kérdőjel rajzolódik ki Magyarország és a blokk jövőjével kapcsolatosan.

Most mindenkinek, aki előfizet a Hetek nyomtatott verziójára, online előfizetést is adunk, amivel már csütörtökönként olvasható a friss újság és a teljes archívum is elérhető! Részletek: a Hetekben és a https://www.hetek.hu/elofizetes oldalon.

Az európai választópolgárok nagy része az európai parlamenti választásokat kevésbé fontosnak és kisebb hatásúnak tekinti, mint a nemzeti szintű választásokat, éppen ezért évek óta alacsony a részvétel, ami aláhúzza az EU „demokráciadeficitjét”. No, de mi is a tétje a jelen parlamenti választásoknak? Az, hogy Európa milyen irányt vesz a következő öt évben és milyen környezetben kell Magyarországnak megpróbálnia megőrizni a nemzeti szuverenitását.

A magyar kormány szerint a tét egyszerű: háborút vagy békét választ a kontinens. Orbán Viktor a nemzeti összetartozás napján leszögezte: egy „újabb birodalmi érdek akar háborúba sodorni minket, amire a választásokon tudunk nemet mondani”. Hozzátette: Magyarország háborúellenes hozzáállásával nincsen egyedül: „A Kárpát-medence népeinek akarata világos: nem akarnak újra feláldozható gyalogok, hadba küldhető vazallusok lenni a birodalmi sakktáblán. Se Brüsszel, se Washington, se Soros György kedvéért.”

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!