hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Izgalmas lett a kampányhajrá
Erősödő Fidesz, tetőző Tisza
Izgalmas lett a kampányhajrá

Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

2024. 06. 06.
Orbán Viktor intenzív kampányfinise fordíthatta meg a Fidesz kegyelmi botrány óta felgyorsult lejtmenetét – nyilatkozta lapunknak Závecz Tibor, a ZRI Závecz Research igazgatója, miután a héten közzétett mérésükből kiderül, a kormánypárt népszerűsége egy hónap alatt, 6 százalékot erősödve visszakapaszkodott 45 százalékra. A kutatók szerint jót tett a Fidesznek a Békemenet, ahol erőt sugárzott a Duna-parton vonuló tömeg, bár a kutatásokban eddig folyamatosan erősödő Magyar Péter is hasonló tömegdemonstrációra készül a választások előtti napon. Az előjelekből nyilvánvaló: talán az eddigi legizgalmasabb EP-választás előtt állunk.  

Most mindenkinek, aki előfizet a Hetek nyomtatott verziójára, online előfizetést is adunk, amivel már csütörtökönként olvasható a friss újság és a teljes archívum is elérhető! Részletek: a Hetekben és a https://www.hetek.hu/elofizetes oldalon.

A Lánchídtól a Margit-szigetig hömpölygött a tömeg a múlt szombati Békemeneten, ahová az ország minden szegletéből, de még a határon túlról is érkeztek a Fidesz-szimpatizánsok. Hogy hányan, arról rögtön elindult a számháború, a „tíz­ezeres” tömegtől (Magyar Péter interpretációjában) egészen a 3-500 ezres tömegig (a szervezők becslése szerint) terjed a skála, ám annyi biztos: a Fidesz-tábor erőt mutatott, így nem igazolódtak vissza azok a hangok, hogy a kormánypártok szavazótábora már-már elfogyott vagy éppen nem mozgósítható. A jubileumi, tizedik Békemenetet a háború elleni kiállás jegyében hirdették meg és a legtöbb, a Hetek munkatársai által megkérdezett vonuló is ezt nevezte meg a fő indoknak, amiért részt vett a demonstráción. Az általunk megkérdezettek fontosnak tartják a Fidesz kiállását a háború ellen, és abban bíznak, hogy ezzel a kiállással és az EP-választási felhatalmazással a kormánypártok a nemzetközi színtéren is érdemben tudják majd képviselni ezt. Bár a békemenetes tömeg jelentős volt, időközben a kormánypártok legfőbb kihívójaként előlépő Magyar Péter korábban többször is arról beszélt, hogy rengeteg kiábrándult fideszes is az ő táborát erősíti. Ezzel kapcsolatban egy idősebb budai hölgyekből és urakból álló csapatot kérdeztünk, amire egyikük úgy reagált: „Mindenki azt mond, amit akar. Maga szerint megnézte, megszámolta?” – fordította vissza a kérdést.

„Mindig lehet valakiket találni, de hogy ez számottevő tömeg lenne, azt nem hiszem”

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!