hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Mi történt valójában? Újabb részletek a Capitolium ostromáról
Mi történt valójában? Újabb részletek a Capitolium ostromáról

Az uralkodó narratíva szerint január 6-a volt a legrosszabb esemény az Egyesült Államok történetében, legalábbis a polgárháború óta. (Fotó: Shutterstock / PuzzlePix)

2023. 03. 16.
Nagy port kavart a napokban a Fox News sztárműsorvezetője, mikor korábban nem látott, eddigi liberális narratívát aláásni látszó felvételeket mutatott be a capitoliumi zavargásokról, és becstelenséggel vádolta meg a demokrata politikusokat.

Kevin McCarthy republikánus házelnök hozzáférést adott a Fox News műsorvezetőjének, Tucker Carlsonnak 44 ezer órányi zárt láncú kamerás felvételhez a 2021. január 6-i, a Capitolium épületében zajló zavargásról. A videókat, amelyek nagy részét Carlson állítása szerint még soha nem láthatta a nyilvánosság, a Fox News műsorvezetőjének producerei átvizsgálták, mielőtt részletekben elkezdték volna a nézők elé tárni.

A liberális média és a demokraták most gőzerővel igyekeznek hitelteleníteni Carlsont, mivel a felvételek alááshatják a capitoliumi eseményekről eddig képviselt narratívájukat. A Fox News műsorvezetője szerint soha nem volt legitim ok arra, hogy a videók titokban maradjanak, és értetlenségét fejezte ki azzal kapcsolatban, miért is zavarna bármely őszinte embert azok bemutatása.

Tucker Carlson rámutatott, hogy az eseményekről mennyire gyorsan és szinte ugyanazzal a nyelvezettel számoltak be a médiaorgánumok és a demokraták, mind „halálos felkelésként” emlegetve január 6-át, ugyanakkor az épület belsejében készült videók véleménye szerint bizonyítják, a bélyeg nem állja meg a helyét, illetve azt is, hogy az azok nyilvánosságra hozatalát akadályozó képviselők „eddigi hazugságaikat” akarták leplezni. Az első felvételt múlt héten hétfőn mutatta be műsorában, melyen többek között a QAnon-sámánként elhíresült Jacob Chansley látszik, ahogy békésen sétálgat az épületben, a rendőrök pedig gyakorlatilag körbevezetik, ahelyett, hogy megpróbálnák megállítani vagy letartóztatni.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!