hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A pénz és a katonai célok elfogytak, Ukrajna hamarosan összeomolhat
A háború véget ért, csak befejezni nehéz
A pénz és a katonai célok elfogytak, Ukrajna hamarosan összeomolhat

Kijev városközpont. Nem csak a tank­akadályokat kell a háború után eltüntetni.(Fotó: Shutterstock / PuzzlePix )

2023. 12. 06.
Jens Stoltenberg arra figyelmeztette december elején a nyugati közvéleményt, hogy „rossz hírek fognak érkezni Ukrajnából”. a NATO-főtitkár talán maga sem gondolta, hogy a valóság a borúlátó előrejelzését is felülmúlja – mármint azok számára, akik másfél éven át elhitték a hivatalos narratívát Ukrajna győzelméről.

Stoltenberg szerint „Ukrajna helyzete még rosszabbra fordulhat, ha a Nyugat nem növeli a fegyverszállítást”. Erre azonban a nagy hírveréssel beharangozott ukrán „tavaszi-nyári ellenoffenzíva” nyilvánvaló kudarca után a jelek szerint egyre kevésbé hajlandók még a legelkötelezettebb NATO-országok is.

CSAK EGYÜTT TUDJUK FOLYTATNI! Az elmúlt évben a Hetek minden korábbinál élesebben állt ki az igazság mellett: legyen szó a keresztény értékek védelméről, vagy az Izrael melletti kiállásról. Fizessen elő Ön is, hogy jövőre is folytatni tudjuk ezt a munkát: hetek.hu/elofizetes

Mint közismert, Magyarország az orosz invázió leg­e­lején kijelentette, hogy nem fog katonai támadó fegyvereket szállítani Ukrajnának, és Orbán Viktor szerint még az ukrán EU-tagságról sem érdemes tárgyalni. Az akkor fehér hollónak számító állásponthoz ma már többen csatlakoztak. A szlovákiai kormányváltás után Robert Fico miniszterelnök azonnali hatállyal leállította a lőszer- és fegyverszállításokat Kijevnek, és várhatóan ezt teszi majd az új holland kormány is, amennyiben a választásokon győztes Geert Wilders alakíthat ko­alíciót. A héten egy újabb NATO-tagország, Bulgária elnöke vétózta meg annak a 100 darab harckocsinak az Ukrajna számára történő átadását, amelyet Zelenszkij elnök kért augusztusi szófiai látogatása során.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!