hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Ezért nem rendítik meg Putyin hatalmát a szankciók
Nem roppant meg az orosz gazdaság
Ezért nem rendítik meg Putyin hatalmát a szankciók

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2022. 09. 08.
Egyre gyakrabban szorulnak magyarázkodásra Európa vezetői, miközben a lakosság és vállalkozásaik súlyosbodó energiaválsággal szembesülnek. Valóban ennyire erős az orosz gazdaság, vagy érdemes tovább várni a szankciók hatására?

Mivel az orosz atomfegyver és a globális konfliktus veszélye miatt a direkt katonai beavatkozás lehetősége korlátozott, ezért a Nyugat egy komplex, több területre kiterjedő ellentámadást indított Oroszországgal szemben, melyben a szankcióknak is kulcsszerep jutott.

A nyugati katonai segítség az ukrán haderő kiképzésére és a fegyveres utánpótlásra irányul, óvatosan egyensúlyozva, illetve feszegetve az oroszok tűréshatárát. Emellett Ukrajna folyamatos és nagymértékű pénzügyi és gazdasági támogatásban részesül (hiszen ezek hiányában már vélhetően rég összeroppant volna, ami a hatékony fegyveres ellenállás és egyben a háború végét is jelentené). A kommunikációs hadviselés az orosz háborús híradás és propaganda kiszorítására, illetve az ukrán és nyugati narratíva sulykolására irányul.

A szankciók pedig pénzügyi, kereskedelmi, technológiai és gazdasági téren próbálják Oroszországot elszigetelni és gazdaságilag megroppantani.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!