hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Elhallgatott pedofil-ügyek: miért olyan közönyös a mindig érzékeny amerikai média?
Pedofíliahelyzet az Egyesült Államokban
Elhallgatott pedofil-ügyek: miért olyan közönyös a mindig érzékeny amerikai média?

Fotó: Shutterstock/ Puzzlepix

2021. 03. 11.
A pedofíliával kapcsolatos ügyekben a legtöbb, ami a média részéről tapasztalható, az a közöny, a hallgatás, vagy a konzervatívokkal szembeni fanyalgás. Ez felveti a kérdést, hogy valóban egy marginális, jelentéktelen társadalmi jelenségről van-e szó, vagy esetleg kialakult egy olyan kultúra, amelyben az áldozatokat hibáztatják, és az elkövetők majdnem mindig megússzák.

Február 3-án Joe Biden visszavonta az előző adminisztráció több, bevándorlással kapcsolatos intézkedését, így megszüntette az Operation Talon műveletet is, amely ráállította a Bevándorlási és Vámhivatalt (ICE) az Amerikában illegálisan tartózkodó szexuális bűnözők és embercsempészek felkutatására majd kitoloncolására.

Tom Homan, volt ICE-igazgató a Foxnak elmondta, hogy a program ötletgazdái azokat a gyerekeket akarták megvédeni, akiket még az Államokba érkezés előtt eladnak „kojotoknak” (az amerikai–mexikói határon működő embercsempészeket nevezik így), és akik legtöbbször szexbűnözők karmaiban végzik.

A 2020 decemberében indult Operation Talon csak egy, az előző kormány hasonló intézkedései­nek sorában. Trump például 2020 augusztusában bejelentette, hogy 35 millió dollárt juttat az Igazságügyi Minisztérium olyan szervezeteknek, amelyek biztonságos otthont nyújtanak a szexuális kizsákmányolást célzó emberkereskedelem áldozatainak. 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!