hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Biden első 100 napja szélsőbalos intézkedésekkel telt
Úton az egypártrendszer felé
Biden első 100 napja szélsőbalos intézkedésekkel telt

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2021. 05. 05.
Progresszió és társadalmi átalakítás minden áron – nincs az a pénz, és nincs az az erkölcsi elv, amelyet Biden ne lenne kész beáldozni annak érdekében, hogy kétes programját megvalósítsa. Felfoghatatlan léptékű költekezés, álságos politikai reformok és áldemokratikus szemfényvesztés jellemzi az ame­rikai elnök első 100 napját.

A Fehér Ház lakója legfőbb példaképeinek a társadalombiztosítás alapjait lefektető Franklin D. Rooseveltet, illetve a Medicare nevű egészségbiztosítási rendszert meghonosító Lyndon B. Johnsont tekinti.

Érdemes tudni, hogy nem volt még két ilyen szövetségi intézkedés, amely ekkora mértékben növelte volna az államapparátust és a kormányzati szerepkörök túlterjeszkedését. Biden ilyen intézkedések továbbvitelével még inkább gyökerestül változtatja meg az amerikai polgárok és a szövetségi állam viszonyrendszerét. 

Hatalmának megszilárdításához jórészt a For the People (A népért) törvényt (H.R.1.) kívánja bevetni, amelyet ellenzői inkább csak „Korrupt Politikusok Törvényének” gúnyolnak. A választási adminisztrációba is súlyosan beleavatkozó törvény többek között automatikus választói regisztrációt biztosítana még illegális bevándorlóknak is az Egyesült Államokban. A demokraták választási reformjai olyan egyoldalú előnyöket jelentenek a baloldal számára, hogy ha ezt Magyaroroszágon vezették volna be, már milliók követelnék a miniszterelnök lemondását. Kellő csomagolással azonban bármit lenyomhatnak a nép torkán.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!