hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Az egó és a kiöregedés harca: mi vezetett Ronaldo ellentmondásos döntéséhez?
Így múlik el a világ dicsősége?
Az egó és a kiöregedés harca: mi vezetett Ronaldo ellentmondásos döntéséhez?

Fotó: AP / Jon Super

2023. 01. 25.
A futballista 2022 decemberében csatlakozott az al-Naszr csapatához, miután viharosan távozott a Manchester Unitedtől.  De azt talán nem sokan gondolták volna, hogy Ronaldo utolsó futballista napjai  valószínűleg a Közel-Keleten érnek véget.

Minden idők egyik legnagyobb futballistája, Cristiano Ronaldo először a madeirai Clube Desportivo Nacionalban kezdett el játszani, majd átigazolt a Sporting Clube de Portugalhoz, ahol a klub különböző ifjúsági csapataiban focizott, mielőtt 2002-ben debütált volna az első csapatban.

A Sportingnál töltött sikeres szezon után, amely felhívta Európa legnagyobb futballklubjainak figyelmét a fiatal játékosra, Ronaldo 2003-ban az angol Manchester Unitedhez szerződött. Azonnal szenzációnak számított és hamarosan a világ egyik legjobb csatárának tartották. Legszebb szezonja a Unitednél a 2007/2008-as volt, amikor 31 bajnoki góljával Európa legjobb góllövőjeként kiérdemelte az Aranycipő-díjat. Miután 2008 májusában Bajnokok Ligája-győzelemhez segítette a Unitedet, Ronaldo a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) Év játékosa címet is elnyerte a 2007/08-as szezonban nyújtott kiemelkedő teljesítményéért.

Nem sokkal később Ronaldót eladták a spanyol Real Madridnak akkoriban rekordösszegű, 80 millió fontos átigazolási díjért. Góllövő kedve új csapatában is folytatódott, és a 2010/11-es szezonban ő szerezte a La Liga történetének legtöbb gólját. Ezt követően a segítségével csapata 2016-ban, majd 2018-ban (sorozatban harmadjára) is megnyerte a Bajnokok Ligáját és 2017 tavaszán a spanyol bajnoki címet is. 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!