hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Dame Mary Berry, a britek nemzeti kincse
A sütemények királynője
Dame Mary Berry, a britek nemzeti kincse

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2022. 08. 04.
Az angolok kedvenc szakács- és cukrász­mestere idén töltötte be a 87. életévét. Esze ágában sincs visszavonulni, még mindig aktív, aminek sokan örülnek.

Mary-Rosa Alleyne Berry, művésznevén Mary Berry több évtized óta a legnépszerűbb brit gasztro­sztár.

A törékeny testalkatú, barátságos angol hölgy közel hetvenöt szakácskönyvet adott ki, melyeket világszerte több mint ötmillió példányban vásároltak meg. A hazai nézők főként a TV Paprika műsoraiban ismerhették és kedvelhették meg, öt könyve pedig már magyarul is megjelent.

A nehézségek hálássá tették

Az adásokban a figyelmes nézőknek Mary különböző bravúros konyhai praktikáin kívül az is feltűnhet, hogy bal kezével valami gond van. 1948-ban 13 éves lányként gyermekbénulásban megbetegedett, ami miatt három hónapot kellett kórházban töltenie. A betegségben deformálódott a gerince és a bal karja, ennek ellenére nem vesztesnek, hanem rendkívül szerencsésnek érzi magát: „A mellettem fekvő kislány meghalt, így tudom, mekkora szerencsém volt, hogy én 12 hét után hazamehettem. Ez a megtapasztalás egy életre azt tanította nekem, hogy minden lehetőségből a lehető legtöbbet hozzam ki” – fogalmazott emlékirataiban.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!