hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Hogy lehet hulladék-papírból trendi divatcikket alkotni? - Viola Melinda fogyatékkal élőket is bevon a munkába
Az újrahasznosítás művészetéről a Violinda Design alapítójával
Hogy lehet hulladék-papírból trendi divatcikket alkotni? - Viola Melinda fogyatékkal élőket is bevon a munkába

Fotó: Körtvélyesi Dominika

2021. 09. 08.
Viola Melinda az értéknövelő újrahasznosítás, az upcycling művészetére alapozta vállalkozását. Hulladék-papírból alkot egyedi táskákat, kiegészítőket. Autizmussal és fogyatékkal élő embereket is bevon a munkába, munkalehetőséget nyújtva a megváltozott munkaképességű embereknek. A Violinda Design megálmodója számos díjat elnyert a 100 százalékban kézzel készített termékeivel.

Hogyan jött az ötlet, hogy mások által kidobásra ítélt papírból, szórólapokból, újrahasznosítható anyagokból készítesz táskákat, kiegészítőket?

– 2014-ben voltam egy kreatív börzén, ott találkoztam először ezzel a technikával. Egy mára már jó barátnőm, Puskás Krisztina, az Infinity Paper Design alkotója tartott ott egy ékszerkészítő workshopot. Ékszereket lehetett készíteni speciális hajtogatással, majd megmutatta, hogy ezzel a technikával táska is készíthető papírhulladék felhasználásával. Szerelem volt első látásra. Hazamentem, és utánanéztem a YouTube-on a technikának, így autodidakta módon megtanultam, olyannyira, hogy ma már én is oktatom, workshopokat, foglalkozásokat tartok.

Teljesen beleépült az életembe a környezettudatosság, de azért ehhez is fokozatosságra volt szükség.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!