hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A szavak zsonglőrei: történelemformáló szellemírók
A háttérből milliókat befolyásolnak
A szavak zsonglőrei: történelemformáló szellemírók

Illusztráció(Fotó: Shutterstock / PuzzlePix)

2021. 11. 11.
Az emberek millióit vezető politikusoknak többnyire nem a saját gondolatait, írásait vagy beszédeit látjuk, halljuk, hanem nagyobbnál nagyobb stábok dolgoznak az imidzsükon, amelybe a beszéd és az írás is beletartozik. Cikkünkben azoknak a „ghostwriter”-eknek és beszédíróknak a munkájába tekintünk bele, akik úgy formálják a történelmet és alkotnak maradandót, hogy közben szinte senki sem tud róluk.

Az írás megmarad elnevezésű ünnepi előfizetői akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetéssel a több mint száz nyeremény mellett EGY VADONATÚJ AUTÓT lehet nyerni. Részletek és a teljes nyereménylista itt: www.hetek.hu/elofizetes

Ha azt mondanánk, hogy az őszinte politikus ritka, mint a fehér holló, akkor ideológiai és párthovatartozástól függetlenül valószínűleg nagyon kevesen vitatnák ezt a kijelentést. Egy politikus ugyanis általában rengeteg bizalmas információval rendelkezik, amelyeket nem oszthat meg, vagy ha meg is oszthatja, nem biztos, hogy az eredeti nyelvezetében adhatja azokat tovább, amivel már sérül az őszintesége.

Szándékos félrevezetés?

Mindez nem feltétlenül jelenti azt, hogy szándékosan átvernek bennünket vagy titkolóznak előttünk, hanem egyrészről finoman szólva a mindentudás nem mindig áldásos, ha pedig módosított szövegezést adnak át a politikusok, az elméletben az állampolgárok érdekét szolgálja, mert nem mindenki tudná megérteni szakmai jelentések, adatok, feljegyzések tartalmát, ha azok nem lennének hétköznapi nyelvre lefordítva és eszerint kommunikálva felénk.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!