hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kedves Olvasó!
Az élet győz
Kedves Olvasó!

2022. 04. 13.
Lapszámunk éppen a bibliai pészach első napján jelenik meg. Különleges nap és ünnep ez, még akkor is, hogyha a nyuszitojások és az ajándékvadászat el is viszi a figyelmet. Pedig a modern kor emberének égetően nagy szüksége lenne rá, hogy a fogyasztói társadalom nyomasztó pörgéséből kiszakadva egy kicsit elcsendesedjen és megértse ezen ünnep valódi értelmét. 

A Hetek most az ünnep alkalmából nagyinterjút készített a Hit Gyülekezete vezető lelkészével, lapunk alapító-főszerkesztőjével, Németh Sándorral. A beszélgetésből kiderül, hogy a pészach legfőbb üzenete valójában az Élet győzelme a halál felett.

„Vegyünk példát az istenfélő zsidókról, akik ilyenkor családi közösségekben és a zsinagógákban töltik el a napjaikat. Isten beavatkozására emlékeznek, hogy egy meggyötört, rabszolganépből hogyan lett Izrael. Ugyanígy nekünk is emlékezni kell ezekben a napokban, hogy milyen változást  hozott az életünkben a Názáreti Jézus Krisztus halála  és föltámadása. Honnét hozott ki bennünket? Mivé lettünk ezáltal? Így ez az ünnep a hálaadás, öröm és boldogság napjai lehetnek.” 

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix
(Fotó: Shutterstock / PuzzlePix)

Ezen valós történelmi esemény mindannyiunk számára kimeríthetetlen forrás, akik hiszünk ebben, és valljuk be: a Covid-járvány és a háború és következményei által megtépázott világban nagy szükségünk van arra a védelemre és áldásra, amit Jézus áldozata számunkra jelent. 

Engedjék meg, hogy a Hetek szerkesztősége nevében áldott ünnepeket, kellemes feltöltődést és sok erőt kívánjak Önöknek!

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!