hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A zsidó és keresztény peszach
Szenvedésből örömünnep lett

2019. 04. 17.
A kereszténység közel kétezer éve Jézus Krisztus megfeszítését és feltámadását, valamint örök létezését hirdeti. Ez idő alatt ősi civilizációk semmisültek meg, öröknek vélt hatalmi rendszerek omlottak össze, nagy népek lettek jelentéktelen szereplők a történelem színterén; s bár a kereszténység is hordozza a két évezred viharainak és katasztrófáinak maradandó nyomait, az evangélium üzenete ma is ugyanaz, mint Péter és Pál apostol korában.

 

Hogyan maradhat fenn századokon keresztül egy ilyen abszurd állítás, amely szerint egy ember meghalt, feltámadt és él, ráadásul nem csupán szellemi, hanem testi realitásában? Az előítéletek nélkül és tisztességesen gondolkodó embereknek is – még ha nem fogadják is el az állítás valóságalapját – el kell ismerniük, hogy a világtörténelemnek ez a legnagyobb jelentőségű és legizgalmasabb üzenete. Mindenkinek csak két lehetősége marad a válaszra: vagy hazugságnak, vagy igazságnak fogadja el a Jézusról szóló állítást – nincs több alternatíva a Názáreti történetét illetően.

Kétezer éve téma a feltámadás

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!