hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Szabad-e héberül hirdetni Jézust?
Izraelben betiltották az első helyi zsidókeresztény tévécsatornát
Szabad-e héberül hirdetni Jézust?

Forrás: FB / Ron Cantor

2020. 07. 02.
Néhány hónap után megszűnik az egyetlen izraeli keresztény kábelcsatorna. Az ok nem az érdeklődés hiánya, hanem az izraeli médiahatóság tiltó döntése. A Hetek az érintetteket kérdezte arról, mi okozta a drasztikus döntést, és milyen kihívásokkal szembesül az evangéliumi zsidó-kereszténység ma a Szentföldön?

Kihátrált a legnagyobb izraeli kábeltelevíziós szolgáltató a tavasszal indult új keresztény csatorna mögül, miután az állami médiahatóság felfüggesztette a Shelanu TV (a héber szó jelentése: „a miénk”) működését. Az izraeli médiafelületi bizottság azért döntött így, mert szerintük az amerikai evangéliumi keresztény adó, a GOD TV héber nyelvű messianisztikus csatornája „megsértette” a szerződését azzal, hogy missziós tevékenységet folytatott.

"ITT SZÜLETTÜNK, ITT ÉLÜNK, ITT FOGADTUK EL JÉZUST”

A csatorna tavasszal hét éves szerződést írt alá az Izrael legnagyobb kábelcsatornájának számító HOT Cable-lel. Az új adó céljaként azt jelölték meg, hogy az izraeli messianisztikus (Jézusban hívő zsidókeresztény) közösség történeteit, zenés videóit, dokumentumfilmjeit sugározza.

Az izraeli Kábel- és Műholdsugárzási Tanács eredetileg megadta a sugárzási engedélyt a HOT-nak és a Shelanu TV-nek, a messianisztikus csatorna azonban szinte azonnal ellenszélbe került, miután számos kritikus szerint célzottan a zsidók „megtérítésére” jött létre, külföldi támogatással és külföldi érdekeket szolgálva.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!