hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Hetek-novella: Egy kartondoboznyi titok
Stelkovics Brigitta írása
Hetek-novella: Egy kartondoboznyi titok

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2022. 09. 15.
Mikor megtaláltam a padláson az óriási, düledező kartondobozt csordultig könyvekkel, azonnal tudtam, hogy nincs értelme tovább keresgélnem. Ennek örültem, mert igazából elegem lett a turkálásból a félhomályban: tüsszögtem a portól, meleg is volt, meg vacsoraidő – úgyhogy kiválasztottam a legöregebbnek tűnő regényt, magamba szívtam az illatát, aztán ledobtam a padláslétra aljához, és óvatosan utánamásztam.

Becsúsztattam a táskámba, nehogy másnap itthon felejtsem, és leügettem a földszintre. Anyu éppen az asztalra tette a vacsorát, Apu meg a híreket bújta a kattogó lámpafénynél. Minden este ezt csinálta, ilyenkor igyekezett utolérni a világot, és felzárkózni a hírekkel.

Lehuppantam az egyik székre.

– Találtál valamit? – kérdezte Anyu, és ő is leült.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!