hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Gazdasági mélyrepülés: erre számíthatunk jövőre
A dollár bírta legjobban az idei év megpróbáltatásait
Gazdasági mélyrepülés: erre számíthatunk jövőre

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2022. 12. 21.
Várakozással és óvatos optimizmussal tekintett tavaly ilyenkor a világ 2022 elé. A covid-járványt sikerült megfékezni. Bár sokan mondták, hogy nem lesz már minden ugyanaz, mégis a normál élet helyreállítása volt napirenden. Az év azonban háborút és újabb gazdasági nehézségeket hozott. Vajon milyenek most a kilátások?

Ez az év is tartogatott szomorú meglepetéseket. Ugyan a járvány már sokkal kevésbé befolyásolta életünket, az orosz–ukrán háború súlyos gazdasági hatásai azonban az egész világra kiterjedtek. Mivel a konfliktus még mindig tart, a hosszú távú következmények nem beláthatóak pontosan. Annyi bizonyos, hogy Magyarország a leginkább érintett országok között van.

Mind a szén-, mind a megújulóenergia-termelés rekordot döntött 2022-ben. Ez a látszólagos ellentmondás meglepően jól jellemzi a mai világ kétarcúságát.

 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!