hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Hamarosan keresztény nemzet lesz Irán?
Vallási diktatúra és keresztény ébredés Iránban
Hamarosan keresztény nemzet lesz Irán?

Fotók: HormozShariat.com

2021. 01. 07.
A mindennapos terrorral Irán vezetése elérte ugyan, hogy hatalmát belülről lehetetlen megdönteni, viszont a társadalom mindinkább a reményvesztettség állapotába csúszik. Ez pedig egyre nagyobb teret nyit a keresztény hit számára. Dr. Hormoz Shariat nemrégiben magyarul is megjelent, A nagy iráni ébredés című könyvében azt állítja, hogy Irán hamarosan keresztény nemzet lesz.

Ahhoz, hogy munkánkat folytatni tudjuk, az Ön támogatására is szükségünk van. Most futó akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetés mellé ajándék Hetek maszkot adunk. Részletek és a teljes nyeremény lista itt: www.hetek.hu/elofizetes

Dr. Hormoz Shariatot Joel C. Rosenberg, a neves zsidó-keresztény Közel-Kelet-kutató Irán Billy Grahamjének nevezte a muszlim tömegeket elérő, sikeres szolgálata miatt, aki több százezer iszlám vallású embert vezetett már Jézushoz. Hormoz 1955-ben született Irán fővárosában, Teheránban tradicionális muszlim családban. Gyerekkorában igyekezett betartani az iszlám hitelveket, de 12 éves korában szakított a hitgyakorlattal. Az egyetemi évei alatt ismerkedett meg Donell-lel, egy amerikai lánnyal, akivel hamarosan házasságot kötött. Részt vettek az 1979-es iszlám forradalmat megelőző tüntetésekben.

Feleségével, aki felvette az iszlám vallást, együtt ordították, hogy „Halál a sahra, halál Amerikára!”. Ez nem volt teljesen őszinte megnyilvánulás, hiszen a tudósnak készülő Shariat az egyetem elvégzése után az Egyesült Államokba akart menni tanulni. Ez sikerült is, 1979-ben Kaliforniába költöztek, ahol megvalósult a nagy álom: doktorátus, jól fizető állás, szép otthon. Hormoz mégsem volt boldog, a házassága válságba jutott, és érezte, hogy valami nagyon hiányzik az életéből. Először arra gondolt, problémájának gyökere az, hogy elfordult a vallásától. Újra mélyen tanulmányozni kezdte a Koránt, de továbbra sem talált benne semmit, ami közelebb vitte volna Istenhez. Feleségétől kért egy Bibliát és elkezdte elemezni az evangéliumot. Miközben olvasta, lenyűgözte az, amit Jézusról megtudott. A Korán Jézusa nem ugyanaz a személy volt. De akkor ki ez a Jézus? Nemsokára megérkezett a válasz, meghívták a házaspárt egy Los Angeles-i gyülekezetbe, ahol mindketten elfogadták Jézust megváltójuknak. Hormoz először érzett békességet és örömöt az életé­ben, ami nem is múlt el. 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!