hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Covid: nem segített az alternatív terápia a keresztény tévéelnökön
Tényleg oltásellenesek az amerikai hívők?
Covid: nem segített az alternatív terápia a keresztény tévéelnökön

Joni és Marcus Lamb, a Daystar keresztény tévécsatorna alapítói. A 64 éves Marcus Covid-szövődményekben hunyt el.(Forrás: CBN News)

2021. 12. 01.
Bejárta a világsajtót a hír, hogy koronavírus okozta szövődményekben november 30-án elhunyt az egyik legnagyobb amerikai keresztény televíziós csatorna, a Daystar alapító-elnöke. Marcus Lamb közismerten oltásellenes volt, így halála nyomán újra felmerült a kérdés, vajon miért elutasító sok evangéliumi hívő a Covid-vakcinákkal szemben?

„A Covid-19 cenzúrázatlanul” – ezzel a címmel indított sorozatot idén tavasszal a Daystar televízió. Az 1993-ban, a texasi Dallasban alapított keresztény tévécsatorna az egész Egyesült Államokban fogható, valamint kábelen és műholdon szinte a világ minden pontján elérhető – Magyarországon is. Az alapítók, Marcus Lamb és felesége, Joni az evangélium terjesztésének céljával vágtak bele a médiavállalkozásba, amely az évtizedek alatt az egyik legsikeresebb ilyen profilú műsorszolgáltató lett Amerikában. Bár voltak nehéz évek – Marcus 2010-ben elismerte, hogy megcsalta feleségét, aki azonban megbocsátott neki, továbbá zajlottak hatósági vizsgálatok is a csatorna pénzügyei kapcsán – ezekből a Daystar sikeresen kilábalt. A médiavállalat értékét jelenleg mintegy 230 millió dollárra (70 milliárd forint) teszik.

A csatornát a Szövetségi Kommunikációs Bizottság (Federal Communications Commission, FCC) elismerte, mint oktatási tartalomszolgáltatót.

A koronavírus-járvány kitörése után azonban a Daystar az egyik legerőteljesebb oltástagadó hanggá vált Amerikában.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!