hetilap

Hetek hetilap vásárlás
K-pop: kezdenek hozzászokni az öngyilkosságokhoz
A dél-koreai sztártragédiák háttere
K-pop: kezdenek hozzászokni az öngyilkosságokhoz

A közönség reakciója egy párizsi K-pop-koncerten. A rajongás könnyen átcsap durva kritikába.((Fotó: AP / Huy Hoang))

2020. 07. 08.
Dél-Korea a világ egyik legfejlettebb országa, életszínvonalban az élen járnak, a gazdaságuk erős, és egy jól fejlett demokráciában élnek. Azonban nemcsak internetsebességben és  jólétben járnak élen a koreaiak, hanem az öngyilkosságok számában is.

Június közepén holtan találták az egyik legnépszerűbb dél-koreai popsztárt, Kim Jeong-hwant.

A 28 éves, Yohan művésznevű énekes halálának okát ugyan nem hozták nyilvánosságra, ám a tragédiáról szóló hírek felidézik, hogy az utóbbi hónapokban ő a negyedik dél-koreai sztár, aki fiatalon halt meg. Két énekesnő, a 25 éves Sulli és a 28 éves Goo Hara  öngyilkos lett, a 27 éves Csa Inha tévésztárt pedig szintén holtan találták – ügyöksége azonban óvott attól, hogy a halál okát illetően a rajongók „spekulációba” kezdjenek.

A sztáröngyilkosságok ugyanakkor messze nem számítanak egyedi esetnek Dél-Koreában. Az egyik legdrámaibb eset a legkeresettebb koreai színésznővel, Choi Jin-sillel és családjával történt. Barátnője öngyilkossága kapcsán a bulvármédia és a közösségi oldalak kommentelői is durván kritizálni kezdték a színésznőt, aki végül szintén öngyilkosságot követett el. Két év múlva színész-énekes öccse, majd újabb három év múlva egykori férje – akit a színésznő halála kapcsán kezdtek bírálni – vetette el életét.       

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!