hetilap

Hetek hetilap vásárlás
„Mintha magával a halállal küzdenénk” - drámai beszámoló a Covid-frontról
Túlterhelt, de hősies egészségügyi dolgozók
„Mintha magával a halállal küzdenénk” - drámai beszámoló a Covid-frontról

Fotó: MTI/Balázs Attila

2020. 12. 17.
Egybehangzó vélemény, hogy nem a felszereltség, hanem a szakemberhiány az égető probléma a kórházak covidos osztályain. Ráadásul egyre több a beteg és egyre kevesebb a személyzet, mert az egészségügyisek lebetegszenek vagy felmondanak. Akik kitartanak, leginkább hivatástudatból teszik a dolgukat.

Ahhoz, hogy munkánkat folytatni tudjuk, az Ön támogatására is szükségünk van. Most futó akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetés mellé ajándék Hetek maszkot adunk. Részletek és a teljes nyeremény lista itt: www.hetek.hu/elofizetes

„A z egészségügyiseknek szigorúan ki van adva, hogy senki nem juttathat ki semmilyen információt arról, mi folyik most a kórházakban. Mindenkinek alá kellett írnia egy titoktartási nyilatkozatot, így hivatalosan nem lehet nyilatkozni” – mondta lapunknak Ágnes, aki önkéntes segédápolóként dolgozik egy hazai kórházban, és nem tartja hasznosnak ezt a mértékű titkolózást. Beszámolóját arra alapozta, amit saját maga tapasztal, illetve amit a munkatársaitól – orvosoktól, medikusoktól, nővérektől – lát és hall. 

Szerinte bármelyik intézmény dolgozóit kérdezzük, lényegében hasonló képet fogunk kapni – rengeteg a beteg, kevés a személyzet, a hazai helyzet nagyjából megegyezik a tavaszi olaszországival. Abban lát némi igazságot, hogy a túlélési esélyek attól is függhetnek, hogy a beteg melyik kórházba kerül, mivel nem egyforma a kórházak diagnosztikai felszereltsége, szakember-ellátottsága. Hozzátette: ezzel együtt úgy tudni, hogy „a kiemelt, protekciós helyeken” is sorban veszítik el a pácienseket. 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!