hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Ember embernek farkasa – E heti köszöntőnk
Ember embernek farkasa – E heti köszöntőnk

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2023. 04. 20.
Az elmúlt néhány évben annyi elképesztő fejlemény történt a világban, hogy újságíróként az ember úgy érzi, már tényleg nem tud min meglepődni.

A hírfogyasztók is lassan hozzászoknak a természeti katasztrófákhoz, járványokhoz, háborús bűncselekményekhez, egyéni drámákhoz. A totális érzéketlenség és hisztérikus túlreagálás lassan törvényszerű váltakozása  határozza meg mindennapjainkat, nem kis feszültséget szülve társadalmainkban.

A szörnyűségek közül, amik körbevesznek minket, úgy tűnik, a magyar közösségimédia-felhasználók egy Svájcból Magyarországra vándorolt farkas indokolatlan lelövését választották ki.

Minden eddig felgyülemlett harag és indulat felszínre tört az M237-re keresztelt farkas utolsó vonyításával: így követelik most száz­ezrek az azonnali börtönt vagy a kínok kínját arra, aki a szerencsétlen esetért felelős. Felelősből ráadásul több is van: nemcsak a szabolcsi vállalkozó, hanem az összes vadász, húsevő, sőt maga a kormány, amiért ilyen szörnyű hellyé tette Magyarországot. Habár elszomorít a svájci farkas halála, de sokkal jobban megráz a csomagtartóba zárt nyíregyházi baba esete, vagy bármelyik másik embertársam drámai halála, legyen az családon belüli erőszak, a háború, vagy egy kíméletlen rákos megbetegedés áldozata.

Sokkal jobb hely lenne a világ, hogyha csak tizedannyi empátiával és odafigyeléssel viszonyulnánk egymáshoz, mint ahogyan ezekben a napokban ehhez a pórul járt vadállathoz.
 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!