hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kedves Olvasó!
Balsors már rég nem tép
Kedves Olvasó!

2022. 06. 16.
Hányszor bosszankodtunk már a képernyők előtt a labdarúgó válogatott mérkőzéseit nézve? Reménykedtünk minden nemzeti himnusz alatt, hogy na majd most – most hátha sikerül. Izgultunk minden selejtezősorozat előtt, hogy talán ezeket az ellenfeleket meg lehet fogni.

Aztán volt néhány részsiker, jöttek a latolgatások, a végén pedig maradtak a már közhelyként pufogtatott matematikai esélyek. Jöttek azok az utolsó perces balszerencsés bekapott gólok, az ordító védelmi hibák.

Valahol mélyen talán mindenkiben megfogalmazódott: mintha valamilyen átok ülne a magyar csapaton. Aztán ez az átok valahogy megszűnt, elkezdett elpárologni. 

Először akkor kapott levegőt az addig víz alatt tartott magyar néplélek, amikor kijutottunk a 2016-os Európa-bajnokságra. Aztán megint sikerült kijutni a kontinensviadalra, hogy Eb-, világbajnok válogatottak ellen küzdjünk gladiátorként, rúgjunk gólokat, raboljunk pontokat. Vannak persze keserű kudarcok, elkerülhető vereségek – de a magyar válogatott bizonyította, vele a legnagyobb csapatoknak is számolniuk kell. 

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd
Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

Mára pedig eljutottunk odáig, hogy izgatottan várjuk a válogatott mérkőzéseit, mert sosem tudhatjuk, hogy Neuer szivárványos karszalagja alatt csúszik-e be a labda a német hálóba, vagy a minket kifütyülő stadion szeme láttára tömjük ki gólokkal az angolok kapuját. Ez a válogatott nem fél semmitől, nem ül fel a provokációra, csapatként harcol és minden tiszteletet megérdemel, élén Marco Rossi szövetségi kapitánnyal. Oly régen vártunk már ezekre a sikerekre, amelyek méltóak a nagy múltú magyar labdarúgáshoz és ehhez a nagyszerű nemzethez! Büszkék vagyunk, nem kell szégyenkeznünk – milyen jó érzés ez! 

Hajrá magyarok!

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!