hetilap

Hetek hetilap vásárlás
"Fideszes aberráció": Mit kínál az ellenzék LMBTQ-témában
A melegházasságtól a transzjogokig
"Fideszes aberráció": Mit kínál az ellenzék LMBTQ-témában

Fotó: FB / Fekete-Gyôr András

2022. 03. 30.
Alaptörvény, transzjogok, melegházasság, isztambuli egyezmény, iskolai szexuális nevelés – témák, amelyekben az ellenzéknek határozott elképzelései vannak a jövőre nézve. A liberalizációs szándék egyértelmű, még ha a különutas Jobbik miatt nem is teljesen egységes az álláspont.

Ellenzéki oldalról az egyik legegységesebb állásfoglalás a vasárnapi gyermekvédelmi népszavazás ellenzése, ami szerintük terelés a kormány részéről, hogy addig se kelljen valós problémákkal foglalkozni. A Momentum és a PM olvasatában a népszavazás ráadásul az LMBTQ-közösségek elleni gyűlöletkeltés. „Fideszes aberrált kérdésekre nincs értelme válaszolni” – mondta Márky-Zay Péter, az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje is a Partizán februári adásában, azt javasolva az ellenzéki szavazóknak, hogy ne vegyenek részt a népszavazáson vagy szavazzanak érvénytelenül.

Mint emlékezetes, a gyerekvédelmi résszel kiegészített „pedofiltörvényt” az ellenzéki pártok közül egyedül a Jobbik szavazta meg tavaly nyáron, a többi párt bojkottálta a parlamenti szavazást.

Nagy kérdés volt és maradt, hogy a Jobbik ebben a témakörben mennyire lesz partner. „Nyilván a többi párt szeretné a melegházasság mellett letenni a voksát, mi pedig azt mondtuk, hogy elegendő az, hogyha egy bejegyzett élettársi viszonyt rendelkezésre bocsátunk. (…) A melegpárok vonatkozásában az örökbefogadást én nem tudom akceptálni. A gyermek számára legideálisabb közeg az az, hogyha van egy apa és van egy anya” – fejtette ki a Jobbik elnöke az ATV Egyenes Beszéd című műsorában január végén.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!