hetilap

Hetek hetilap vásárlás
"Ha kiszórom a klórmeszet, eltűnnek a hajléktalanok"
Továbbra is megoldatlan a három évtizede tartó krízis
"Ha kiszórom a klórmeszet, eltűnnek a hajléktalanok"

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2021. 11. 11.
„Ha kiszórom a klórmeszet a ház tövébe, akkor eltűnnek a hajléktalanok. Ha az eső lemossa a meszet, akkor rögtön újból itt fekszenek. Rettenetesen büdösek szegények, ha el is viszi őket a mentő, aznap délután már újra itt fekszenek, ugyanolyan állapotban.

Az írás megmarad elnevezésű ünnepi előfizetői akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetéssel a több mint száz nyeremény mellett EGY VADONATÚJ AUTÓT lehet nyerni. Részletek és a teljes nyereménylista itt: www.hetek.hu/elofizetes

Az utcán végzik a dolgukat, az sem zavarja őket, hogy szemben van egy óvoda. Nem tudom, mi a megoldás. Össze kellene gyűjteni őket valami gondozóintézetbe, mert ez nem állapot. Ez lassú öngyilkosság” – fakadt ki kérdésünkre egy józsefvárosi társasház gondnoka. Megjegyezte: az egyik lakó, aki nemrég költözött át Budára, a Széna tér közelébe, azt mondta, hogy ott sem sokkal rózsásabb a helyzet.

Egy mentőstiszt az elmondottakra úgy reagált: sokan nincsenek tisztában azzal, hogy egy hajléktalan ember ellátása elsősorban a szociális gondozók hatásköre, nem pedig a mentőszolgálaté, mivel annak az életmentés lenne a feladata. Ráadásul nemegyszer megesik, hogy ha rosszul is van egy hajléktalan, akkor sem járul hozzá, hogy kórházba vigyék vagy ott tartsák, kényszeríteni pedig nem lehet senkit.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!