hetilap

Hetek hetilap vásárlás
„Ráeresztették az emberekre a járványt”
Interjú Rusvai Miklós virológus­professzorral
„Ráeresztették az emberekre a járványt”

Forrás: ATV

2021. 11. 11.
Nincsen széles körű tesztelés, nincs kontaktuskutatás, nincs megkövetelve a védettségi igazolás, tömegrendezvényeket lehet tartani, maszk nélkül lehet vásárolni – mindez azt jelenti, hogy ráeresztették az emberekre a járványt – mondja Rusvai Miklós virológus, aki szerint ugyanakkor a járványgörbét érdemes lenne ellaposítani, ha tovább emelkednek a számok.

Az írás megmarad elnevezésű ünnepi előfizetői akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetéssel a több mint száz nyeremény mellett EGY VADONATÚJ AUTÓT lehet nyerni. Részletek és a teljes nyereménylista itt: www.hetek.hu/elofizetes

A hazai Covid-statisztikában a mostani halálozási számok kísértetiesen lekövetik a tavaly ilyenkor rögzített számokat. Pedig mára több mint hatmillió embert beoltottak, és sokan átestek a betegségen, tehát azt gondolná az ember, hogy a magyar népességnek nagyobb a védettsége a vírussal szemben, mint egy éve. Mi lehet a magyarázat?  

– Ezek az adatok engem is megleptek, arra számítottam, hogy a negyedik hullám sokkal enyhébb lesz. Persze azért nem teljesen azonosak a körülmények: például most a delta variáns okozza a fertőzéseket, és nem az alfa variáns, ami sokkal kevésbé volt terjedőképes; továbbá tavaly ilyenkor egy sor járványlassító intézkedés érvényben volt, amit most nem vezettek be. Mindkét tényező hozzájárulhatott ahhoz, hogy egyre többen betegszenek meg súlyosan, vagy akár veszítik életüket a vírus miatt.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!