hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Vadászati világkiállítás: drága hobbi vagy profi imázsépítés?
Egymillió látogatót várnak az expora
Vadászati világkiállítás: drága hobbi vagy profi imázsépítés?

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2021. 05. 13.
Idén ősszel kerül megrendezésre az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás. A tárlat a legmodernebb technikai eszközöket, mint a kiterjesztett valóság (AR) és VR-szemüveg veti be az érdeklődők ámulatba ejtéséért.

A központi kiállításra Budapesten kerül sor, a Hungexpo szolgál majd a rendezvény fő helyszínéül éppúgy, mint a legutóbbi, 1971-ben rendezett kiállítás esetében. A kiállítás deklarált célja, hogy hitelesen és kifejezően, a mai kor technológiáját bevetve fogja bemutatni a környezet fenntartható használatát. A hivatalos részvételen a Magyarország meghívását elfogadó külföldi országok standokkal mutatkozhatnak be. A kiállítási anyagok többsége a rendezvényt követően különböző hazai múzeumokban talál majd otthonra. A 2021-es világkiállítás fő rendezvénye a többnyelvű Központi Magyar Kiállítás lesz, amely bemutatja, hogy Magyarország ezeréves történetének szerves és izgalmas része a vadászati kultúra. Lesz trófeakiállítás, ahol a Kárpát-medence és a világ vadászható vadjait vehetik szemügyre a látogatók aktív diorámák, továbbá edukáció és vizuális élményt adó elemek segítségével. 

Kültéren és beltéren egyaránt hangsúlyosan lesznek bemutatva a hagyományos vadászati módok, a vadászíjászat, a solymászat, az elöltöltő puskával való, valamint a kutyás és a lovas vadászat. Hazánk vizeinek értékeit több mint 700 négyzetméter élő vízfelületen mutatják be, egymillió liter vízben, közel 50 halfaj 2000 egyedével.

A kormány több százezer turistával és belföldi látogatóval számol. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes elmondta, hogy a világkiállításon reálisan egymillió – kétharmadrészt belföldi – látogatóra lehet számítani. Úgy véli, ha külföldről a világjárvány miatt esetleg nem tudnának turisták jönni, akkor is megközelíthető ez a látogatószám. Magyarországon 670 ezer horgász és vadász van, a családtagokkal együtt 1,5 millió ember kötődik a vadászathoz, halászathoz.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!