hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Önellátó magyar gazdaság, zöld újranyítás: az LMP társelnökével beszéltünk
Kanász-Nagy Mátét kérdeztük a koronavírusról, gazdasági válságról és az összefogás esélyeiről
Önellátó magyar gazdaság, zöld újranyítás: az LMP társelnökével beszéltünk

Fotó: Ladjánszki Máté

2021. 01. 20.
Független, szabad és önellátó magyar gazdaságot akar, a zöld újranyitás a cél. Ha nem hinne abban, hogy megváltozhat a politika, nem lenne politikus. A mindössze 35 éves Kanász-Nagy Mátét, a Lehet Más a Politika társelnökét kérdeztük a koronavírusról, gazdasági válságról és az összefogás esélyeiről.

névjegy

Kanász-Nagy Máté 2010-ben végzett szociálpolitikusként az ELTE-n és 2010 óta aktív párttag az LMP-ben, ahol tanácsadó, később szóvivő lett. Jelenleg Újpest népjóléti alpolgármestere, 2020 augusztusa óta a párt társelnöke.

A Jobbik lejjebb vinné a választójog korhatárát annak érdekében, hogy tizenhat éves kortól szavazhassanak az állampolgárok. Néhány éve az LMP is hasonló javaslatot nyújtott be. Most mi a párt álláspontja?

– Valóban, néhány éve szóvivőként én jelentettem be a javaslatot. Azért tartjuk ezt a mai napig fontosnak, mert ahhoz, hogy a politikát megújítsuk, szükség van a demokrácia rendszerében új megoldásokra. Fontos célkitűzés a részvétel növelése, mert akkor jó egy döntés, minél többen vesznek részt a meghozatalában, amire jó megoldás lehet egy új korosztály bevonása a döntéshozatalba. Sok huszonéves fiatal sem vesz részt a választáson. 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!