hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Nem tartják elegendőnek a kormány vírusvédelmi intézkedéseit, szigorítanának a pedagógusok
A szülők számára kevésbé egyértelmű, hogyan is kellene kezelni a rendkívül nehéz helyzet
Nem tartják elegendőnek a kormány vírusvédelmi intézkedéseit, szigorítanának a pedagógusok

Illusztráció(Fotó: Shutterstock / PuzzlePix)

2020. 11. 12.
A COVID-járvány elleni védekezés érdekében a közép- és felsőoktatásban is digitális oktatásra tértek át a kormány döntése nyomán – ám az óvodákban és általános iskolákban ez egyelőre nem történt meg. A pedagógusok szerint ez így félmegoldás.

A Hetek ünnepi előfizetői akciójában a nyomtatott és online hetilap csomagra előfizetők között több mint 80 értékes nyereményt sorsolunk ki. A fődíj egy Dacia Sandero személyautó. Minden az akció keretében előfizető olvasónk hetekes maszkot kap ajándékba. Részletek a hetilapban és a hetek.hu/elofizetes oldalon. 

„A gyerekeket betegen, akár lázasan is behozzák az óvodába, és nagyon nehéz elérni, hogy ezt ne tegyék. Folyamatosan küzdenünk kell a szülőkkel az elemi higiéniai szabályok betartásáért is” – ez volt az első reakciója egy budapesti óvónőnek arra a kérdésre, mit szól a korlátozó intézkedésekhez, ahhoz, hogy az óvodák továbbra is nyitva lesznek. 

Mint ismert, a kormány a járvány miatti korlátozó intézkedések keretében szerdától bezáratta a felső- és a középfokú oktatási intézményeket, valamint a kollégiumokat – pontosabban digitális tantervi oktatásra tértek át közép- és felső szinten –, az általános iskolák és óvodák azonban a hagyományos rendben működnek tovább. Továbbá az óvónőket és tanárokat ezentúl „célzottan” tesztelni fogják. Számos részlet még tisztázatlan, a bejelentés elég hirtelen jött – a kormányfő múlt pénteken még elvetette az iskolabezárást, hétfőn viszont bejelentette azt. 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!