hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Meddig nőnek a lakásárak?
CSOK-hatás

2019. 09. 15.
Egyelőre mérsékelten van élénkítő hatása a hazai lakáspiacra a július elejétől kibővülő családtámogatásoknak. Az előző hónapokban ugyanis némi visszaesés és kivárás volt észlelhető a piacon. Kérdés, mi várható a közeljövőben?

„Folyamatosnak látom az érdeklődést az akcióterv iránt, és meg szeretnék nyugtatni mindenkit, hogy nem kell sietni. Egyúttal türelmet is kérek: minden jogosult meg fogja kapni azt a segítséget, ami jár neki. A Családvédelmi Akcióterv támogatásait július 1-je óta már több mint 14 ezer család igényelte” – olvasható Novák Katalin szakállamtitkár Facebook-oldalán.

Egyelőre nem körvonalazható, kiket és milyen mértékben érinthetnek az intézkedések, ezzel kapcsolatosan előzetes hatástanulmányok még nem láttak napvilágot. Novák Katalin a Magyar Nemzetnek nyilatkozva egyebek között azt mondta: július első napjaiban szinte megrohanták az emberek a kormányablakokat. Beszámolt arról, hogy a babaváró támogatást eddig több mint 4600 házaspár igényelte, a nagycsaládos autó­vásárlási támogatásra pedig több mint 8000 kérelem érkezett. Ez a két lehetőség vonzotta a legtöbb érdeklődőt, és „a jelzáloghitel-elengedés is jól teljesít”. Az államtitkár asszony úgy fogalmazott, hogy az izgalmas időszak még csak most következik, mivel nem lehet tudni, összesen mennyien élnek majd a támogatásokkal, és annak milyen hosszabb távú demográfiai hatása lesz.

Stagnálás várható?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!