hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Indul a választási év Magyarországon
Így látják a kormánypártok a 2018-as választás tétjét

2018. 02. 01.
Orbán Viktor szerint a 2018-as év tétje európai és keresztény identitásunk megvédése; a Fidesz frakcióvezetője szerint Soros György a kampány központi szereplője marad.

 

A választás tétjét az elmúlt időszakban a végsőkig emelték a szereplők. A kormány ellenfelei az Orbán-rendszer valamiféle visszavonhatatlan berendezkedésétől félnek a Fidesz–KDNP újabb, pláne nagyarányú győzelme esetén (többek között erről szólt a Hetek karácsonyi számában megjelent, A Jobbik és a kérdőjelek című írásunk), míg a kormánypártok politikusai – élükön a miniszterelnökkel – nem kevesebbet, mint a keresztény kultúra jövőjét látják a 2018-as év legfontosabb kérdésének.

A miniszterelnök Magyar Időkben megjelent karácsonyi cikkében azt írta: „mi, európaiak – bevallva, bevallatlanul, tudottan vagy tudatlanul – Krisztus tanítása szerint berendezett kultúrában élünk”. Hozzátette: a magyarok is joggal tekinthetik magukat keresztény nemzetnek, „keresztény mivoltunk, élő hitünk megtartott ezer esztendőn át Európa közepén”.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!