hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Véget ért a Családok Világkongesszusa

2017. 06. 01.
A természetes család iránti elköteleződést tartalmazó zárónyilatkozattal ért véget Budapesten a Családok XI. Világkongresszusa.

Pacsay-Tomassich Orsolya, az Emberi Erőforrások Minisztériumának nemzetközi és európai uniós ügyekért felelős helyettes államtitkára – Novák Katalin család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár nevében elmondott – záróbeszédében úgy fogalmazott, az előadások bebizonyították, hogy a világkongresszus tagjai nincsenek egyedül a családról vallott gondolataikkal és nincsenek egyedül abban a harcban sem, amit a családokért folytatnak.

A magyar kormány elköteleződése a családok iránt egyértelmű, bizonyítja ezt, hogy jelenleg a GDP 4,6 százalékát fordítják családtámogatásra, de ez az arány a jövőben tovább nő majd – tette hozzá.

Brian Brown, a Családok Világkongresszusának (World Congress of Families) elnöke arról beszélt, hogy a kongresszus lezárása nem a vége, hanem a kezdete valaminek, ugyanis a lehetőségek korába lépnek most át. Véleménye szerint az emberek túl sokat beszélnek arról, mi nem megy jól, de fontos megnézni azt is, mit lehet tenni annak érdekében, hogy a családok legyenek a közösségek és nemzetek központjai. Arra kérte a résztvevőket, hogy amikor visszatérnek országaikba, ne felejtsék el, amit hallottak, vegyék észre a lehetőségeket, és emlékezzenek arra, hogy van a világon olyan kormány, amely támogatja a családokat.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!