hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Lecsó helyett „paradicsom”
A Fidesz bizalma töretlen Farkas Flóriánban

2017. 06. 08.
Másfél évvel ezelőtt nem sokan fogadtak volna rá, hogy a 2018-as választásra is Farkas Flóriánnal szövetkezve fordul rá a Fidesz. A hazai cigányság első számú vezetője körül olyan mennyiségű botrány látott napvilágot, hogy Lázár János miniszter egy nyilvános ülésen jelentette ki: egyéni karrierjének annyi, „az megy a lecsóba”. A Fidesz legfelsőbb szintjén azonban máshogy látták mindezt, és szövetséget kötöttek vele.

Május 25-én Kövér László, a Fidesz választmányi elnöke választási megállapodást írt alá Farkas Flóriánnal, a Lungo Drom elnökével. Érezhették azonban a sajtó kritikus hozzáállását, erre utal, hogy az ünnepélyes aktust a tervezettnél előbb tartották meg, és az eseményre csak az állami média munkatársait hívták meg.

Farkas Flórián neve szinte egybeforrt a romák felzárkóztatását célzó, 1,6 milliárd forintos „Híd a munka világába” programmal, amiből szinte semmi nem valósult meg. Az uniós és magyar költségvetési pénzekkel olyan szinten éltek vissza „ismeretlenek”, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma visszakövetelte a teljes támogatási összeget, az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala, az OLAF nyomozni kezdett, és a számos feljelentés után a magyar hatóságok is vizsgálatba fogtak. 

Mindezek fényében meglepő volt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök kedden az atv.hu kérdésére azt mondta: mindaddig, amíg a Lungo Drom megválasztja Farkas Flóriánt elnöknek, addig a Fidesz és ő is bízik benne. Arra a felvetésre, hogy a Farkas vezette Országos Roma Önkormányzatot (ORÖ) 1,6 milliárd forint „eltapsolásával” gyanúsítják, Orbán kijelentette: „A cigány közösség maga eldönti, mit gondol erről, mi pedig elfogadjuk az ő véleményüket. A Lungo Drommal való együttműködést sikeresnek ítélem és folytatandó.”

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!