hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Visszavonták a „rabszolgatörvény” tervezetét
Egy lépés hátra

2017. 04. 27.
A Munka Törvénykönyve módosításának visszavonását kezdeményezte a héten az Országgyűlés gazdasági bizottsága, így az egyéni módosító lekerült a napirendről, és – fordított sorrendiségben – jövő héten a kormány és a versenyszféra egyeztető fóruma elé kerül. Bírálók szerint a tervezet, amely mögött az autógyártó lobbi állhat, tulajdonképpen a vészes emberhiányt igyekszik a meglévő munkavállalók terhelésének fokozásával ellensúlyozni.

A „munkaidő-szervezés egyes kérdéseiről” szóló törvényjavaslatot Bánki Erik, az Országgyűlés gazdasági bizottságának fideszes elnöke két hete önálló indítványként nyújtotta be a parlamentnek, majd a héten – a három legnagyobb szakszervezet felháborodását és meghallgatását követően – a gazdasági bizottság kezdeményezte a tervezet visszavonását.

A visszakozás sejthető volt, hiszen már Lázár János is jelezte a kormány­-infón, hogy aggályai vannak a javaslattal szemben, majd Kósa Lajos frakcióvezető is bejelentette: ha a bizottsági ülés nem jut dűlőre, akkor a testület „visszautalja” az indítványt a versenyszféra és a kormány közötti egyeztető fórumra. A kérdés a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma (VKF) május 3-i ülésén fog újból napirendre kerülni.

Végleg eltörlik?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!