hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Az emberi jogok és a „hetes napirendi pont"
Genfben tiltakoztak az ENSZ Emberi Jogi Bizottságának Izrael-ellenes elfogultsága ellen

2016. 03. 24.
„Állj ki az emberi jogok mellett! Állj ki Izrael mellett!” címmel hirdette meg az Izrael Szövetségesei Alapítvány (Israel Allies Foundation) azt a demonstrációt, amelyre 2016. március 21-én, hétfőn Genfben került sor.

A Nemzetek terén Európa minden részéről érkezett több száz aktivista fejezte ki egyet nem értését az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának Izraellel szemben évek óta követett, szerintük képmutató és hazug magatartásával szemben. Izraelt az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa kiemelten kezeli és rendszeresen aránytalanul elmarasztalja. A zsidó államot úgy kezelik, mintha a 193 tagállam közül egyedüliként tiporná az emberi jogokat.

A hétfőn is tárgyalt „hetes napirendi pont” egyedül csak Izraellel foglalkozik, többek között azzal, hogy miért is nincs ingyenes internethozzáférésük a palesztin fogvatartottaknak az izraeli börtönökben. Maga a „hetes napirendi pont” léte is szimbolizálja azt a részrehajlást Izraellel szemben, amely miatt az évente háromszor összeülő Emberi Jogi Tanácsnak sajnos nem jut ideje annak megvitatására, hogy miért gyilkoltak meg az utóbbi években közel félmillió embert Szíriában, vagy Észak-Korea milyen jogsértéseket követ el a másként gondolkodókkal szemben.

A demonstráción ezzel szemben is megszólalt többek között Yair Lapid az izraeli Kneszet képviselője, aki a tanácsot az Emberi Jogok helyett a Terror Tanácsának nevezte az Izraellel kapcsolatos hipokrita és szélsőséges viselkedése miatt. Rajta kívül felszólalt még Dr. David Break-­stone, a Cionista Világszervezet alelnöke, Dr. Shimon Samuels, a Simon Wiesenthal Központ nemzetközi igazgatója is. Harcos beszédet mondott Benny Fischer, a Zsidó Diákok Európai Egyesületének elnöke. Gilad Kabilo az IDF (Izraeli Védelmi Erők) tisztje beszámolt arról, hogy a legutóbbi gázai háborúban, ahol ő is harcolt, hogyan használták a terroristák élőpajzsként a civil lakosságot, és hogyan terrorizálták az izraeli civileket a rakétáikkal. Mindenkit mélyen megindítottak Kay Wilson asszony szavai, aki egy késeléses merénylet túlélőjeként hitelesen mutatta be azt a fenyegetést, amelyben ma a zsidó állam lakosai élnek. A hölgy elmesélte, hogy egy barátnőjével, aki nem zsidó, hanem keresztény volt, sétáltak és beszélgettek, amikor késes merénylők támadták meg őket. Barátnőjét halálra szurkálták, őt a gyors orvosi beavatkozás megmentette, noha nemcsak a hátán, hanem a mellkasán is több szúrás érte. A rendezvény zárásaként Pátkai András, az Izrael Szövetségesei Alapítvány európai igazgatója mondott beszédet, aki köszönetet mondott a magyar, szlovák és cseh keresztények küldöttségeinek és lelkészeiknek a rendezvény támogatásáért.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!